Litiaza renală sau pietrele la rinichi, așa cum o întâlnim menționată în discuțiile de zi cu zi. Este una dintre cele mai vechi și mai frecvente afecțiuni ale aparatului urinar. De-a lungul timpului, frecvența acestei afecțiuni a crescut. Este important să o tratăm din fază incipientă pentru a nu ajunge la o intervenție chirurgicală.
Cauze care conduc la apariția pietrelor la rinichi
Consumul scăzut de lichide sau abuzul alimentar din anumite substanțe sunt două dintre cele mai frecvente cauze ale apariției pietrelor la rinichi. Dacă nu consumăm suficiente lichide, concentrația sărurilor minerale din urină va crește și astfel apare riscul de formare a calculilor.
Așa cum bine știm, se recomandă un consum de minim doi litri de lichide pe zi. În cazul în care ne expunem temperaturilor ridicate sau unui efort fizic îndelungat, va trebui să suplimentăm cantitatea de lichide consumate. Un stil de viață care implică un consum mare de proteine și sodiu este o altă cauză des întâlnită, așa că o dietă echilibrată scade riscurile.
Pe lângă cele menționate deja, există și alte cauze care pot provoca apariția pietrelor la rinichi. Existența altor afecțiuni, ca boala inflamatorie intestinală și guta, problemele cu greutatea sau dezechilibrul hormonal sunt factori care vă predispun la apariția afecțiunii. Un alt factor care poate cauza litiaza renală este ereditatea. Dacă cineva din familie a suferit de această afecțiune, este foarte posibil ca aceasta să apară și alți membri ai familiei.
Simptome care apar în cazul pietrelor la rinichi
Cele mai frecvent întâlnite semne sunt durerile de spate și cele din lateral, resimțite adesea chiar sub coaste. Durerile se pot extinde la nivelul abdomenului și se pot manifesta la o intensitatea mai scăzută sau mai ridicată. De asemenea, apar dureri la urinare. Aceasta este mai frecventă și uneori poate avea un miros puternic sau poate chiar conține sânge. În cazul în care există o infecție, este posibil să apară și febră sau frisoane.
Prevenție și tratament pentru pietrele la rinichi
Pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi îți recomandăm:
- să consumi minim doi litri de lichide pe zi
- să ai un regim alimentar sănătos, bogat în fructe și legume
- să consumi proteine în cantități moderate
- să reduci aportul de sare
- să ai un consum moderat de dulciuri și produse procesate.
În cazul în care ai dezvoltat deja această afecțiune, tratamentul variază în funcție de tipul și mărimea pietrei, dar și de alți factori particulari. Medicul urolog este în măsură să stabilească un tratament adecvat, în funcție de cazul particular al fiecărui pacient.
O soluție dezvoltată pentru problema ta
Noi îți prezentăm un produs care previne apariția pietrelor la rinichi și le distruge pe cele deja existente, dacă acestea fac parte din categoria pietrelor mici. Rupisolv este un supliment alimentar. Prin compoziția sa (Citrat de Potasiu, Citrat de magneziu, Stonebreaker și Inulină) se inhibă nucleația și se reduce dimensiunea pietrelor la rinichi. Acestea pot fi eliminate și se reduce riscul formării altora noi.
Recomandarea noastră este să te consulți cu medicul, în urma unor analize care arată clar dacă ai sau nu predispoziție la litiaza renală sau poate chiar ai dezvoltat deja afecțiunea, și să începi tratamentul cu Rupisolv la recomandarea acestuia.
Rupisolv este un produs care previne și tratează litiaza renală și este distribuit în România de către Dux MD Pharma Solutions. Îl poți comanda online pe farmaciadux.ro.
Îți rămânem la dispoziție pentru orice alte informații suplimentare și nu uita, ai grijă de sănătatea ta!
Echipa DUX MD Pharma Solutions
Farmacist: Cristina Stoicescu Ciugolea