Ce înseamnă fertilitatea după 35 de ani și care sunt premisele pentru o sarcină reușită?

Odată cu trecerea timpului, noi ne transformăm, iar organismul nostru suferă modificări. Timpul zboară și uneori prioritățile se schimbă, alteori prioritizarea unor realizări în detrimentul altora ne determină să ne bucurăm mai târziu de anumite lucruri. Un copil este unul dintre visurile pe care le avem încă din perioada foarte tânără, iar dacă nu reușim să avem o sarcină până la 35 de ani, nu înseamnă că nu o mai putem avea.

Nu-i nimic dacă ai amânat momentul

Există diferite motive pentru care anumite femei nu au reușit sau nu și-au dorit un copil până la 35 de ani și nu există motive pentru care să nu încerce acum. Într-adevăr, fertilitatea este afectată de trecerea timpului și să rămâi însărcinată la această vârstă poate fi o provocare, dar există diferite tratamente care îți vin în ajutor.

În lumea modernă în care trăim și de ale cărei avantaje ne bucurăm din plin, o mare parte dintre femei aleg să aibă un copil atunci când sunt mature emoțional, financiar, când au o carieră de care sunt mândre, o căsnicie stabilă și un mediu potrivit în care micuțul să se dezvolte și să crească.

Vârsta și fertilitatea

După 30 de ani, șansele unei femei de a rămâne însărcinată scad treptat și semnificativ, iar după 35 de ani acestea se diminuează în mod continuu. Asta nu înseamnă că o sarcină este imposibilă, ci că aceasta va fi obținută mai greu. De exemplu, poți avea nevoie de mai mult timp pentru a rămâne însărcinată sau de anumite tratamente care să te ajute, dar sarcina este una posibilă.

Principalul motiv pentru care o sarcină devine mai greu de obținut este numărul de ovocite și felul în care ovarele răspund la acțiunea hormonilor. O femeie se naște cu un număr de ovocite, astfel că ea are toate ovocitele pe care le va avea vreodată chiar de la naștere, ele nu se înmulțesc. În cazul bărbaților e diferit, aceștia produc spermatozoizi aproximativ o dată la 2 luni și jumătate. În cazul femeii, de-a lungul vieții numărul de ovocite se reduce indiferent dacă aceasta rămâne însărcinată sau dacă folosește metode de contracepție.

Ce să faci dacă nu rămâi însărcinată deși ai încercat?

Dacă ți-ai propus să rămâi însărcinată și nu te-ai protejat în ultimele luni în timpul raporturilor sexuale, recomandarea noastră este să mergi la o evaluare medicală. De asemenea, este foarte important să ai un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată.

Poate că ai testat diferite soluții și tratamente la recomandarea medicului tău. Astăzi, noi vrem să-ți propunem și un produs dedicat femeilor care au peste 35 de ani, un produs special conceput de experți ai brand-ului Fertilovit, destinat nevoilor specifice ale acestor femei, gama de produse Fertilovit a adus zâmbete pe fețele multor actuale mămici și le-a ajutat să câștige lupta cu infertilitatea. 

Fertilovit F 35 plus

Înainte de toate, îți recomandăm să-ți consulți medicul ginecolog. Medicul tău te cunoaște și înțelege mai bine ca oricine organismul tău, astfel că-ți poate spune dacă acest produs ți se potrivește.

Fertilovit F35 Plus este un produs special conceput prin intermediul tehnologiei ortomoleculare, pentru pacientele de peste 35 ani care doresc sa obțină o sarcină, care urmează sau vor urma ART(tehnici de reproducere asistată) și pentru pacientele cu polimorfismul MTHFR 677T.

Fertilovit F 35 Plus poate fi comandat online pe https://farmaciadux.ro/, fiind un produs distribuit în România de către Dux MD Pharma Solutions.

Multe femei aleg să rămână însărcinate după 35 de ani și nasc copii sănătoși, așa că nu ești singura. Îți dorim ca visul tău să se împlinească, iar tu să te bucuri alături de familia ta.

Echipa DUX MD Pharma Solutions

Farmacist: Cristina Stoicescu Ciugolea