Fertilitatea la bărbați și curajul de a vorbi despre ea - Fertilovit M

Lumea se schimbă constant, viața noastră are ca singură constantă schimbarea, iar evoluția tehnologiei, dar și a noastră ca oameni ne permite să transformăm ceea ce numeam înainte probleme în provocări. Cu toate acestea, subiectul fertilității, mai ales în cazul bărbaților, rămâne un subiect despre care evităm să discutăm. Astăzi, avem curajul de a vă provoca să descoperim mai multe despre această temă.

Nu suntem singuri, suntem chiar foarte mulți cei care ne confruntăm cu provocarea fertilității. Studille ne arată că în România 8-15% dintre cuplurile care se află la vârsta reproductivă se confruntă cu infertilitatea. Aceasta poate fi cauzată de o problemă care există la unul dintre parteneri sau de o combinație de factori care influențează o sarcină.

Cum definim fertilitatea și care sunt simptomele sale?

Vorbim despre fertilitate, dar pentru a o defini mai bine, trebuie să vedem ce înseamnă lipsa ei. E clar că în definiție vorbim despre infertilitate, dar cum ne putem declara infertili sau cum știm asta? Conform definiției date de OMS în 2013, infertilitatea este lipsa obținerii unei sarcini în urma unei activități sexuale regulate, fără a folosi o metoda contraceptivă în decurs de un an. 

Care sunt simptomele în cazul unui bărbat? Primul semnal vizibil este că partenera ta nu rămâne însărcinată (însă în acel moment, nu putem ști clar dacă problema este la tine sau la parteneră), așa că dacă de mult vă doriți și plănuiți o sarcină, recomandat este să consultați un medic, sau chiar mai mulți. Adevărul este că simptomele infertilității nu sunt, de cele mai multe ori, evidente. Foarte rar, ca bărbat, poți prezenta anumite probleme hormonale (modificări în ceea ce privește creșterea părului, în ceea ce privește funcția sexuală).

Care sunt cauzele care ne conduc la infertilitate în cazul bărbaților?

Încă de la început trebuie să menționăm că unele cauze pot fi cognitive, adică sunt prezente încă de la naștere, însă există și cazuri în care cauzele se dezvoltă mai târziu. De asemenea, studiile arată că în aproximativ o treime dintre cazuri este vorba de o problemă a femeii, în o treime dintre cazuri este o problemă a bărbatului, iar în restul cazurilor, există probleme la nivelul ambilor parteneri sau cauza nu a putut fi identificată.

În următoarele rânduri, vom aborda câteva dintre principalele cauze ale infertilității masculine. Cel mai important este să discuți cu medicul tău pentru a descoperi care sunt cauzele care au declanșat infertilitatea în cazul tău. Pentru că nu există simptome evidente, nu poți știi exact care e cauza și, în niciun caz, nu se recomandă să îți asumi tu asta. 

Printre cele mai populare cauze sunt cele hormonale, dacă sistemul endocrin nu funcționează corespunzător, acesta afectează producția și capacitatea de fertilizare a spermatozoizilor. De asemenea, pot apărea blocaje din cauza unor leziuni care au apărut ca urmare a unor infecții, intervenții chirurgicale sau a dezvoltării anormale, aceaste cauze sunt cunoscute ca fiind probleme ale tubilor care trasportă sperma. 

În multe situații, ne confruntăm cu disfuncții ejaculatorii, aici vorbim despre incapacitatea de a susține o erecție, durere în timpul actului sexual, ejaculare retrogradă sau ejaculare prematură. Influența anumitor factori de mediu atunci când ne supraexpunem la aceștia poate, de semenea, influența fertilitatea. Fumatul, alcoolul, drogurile, dar și alte medicamente consumate în exces. De asemenea, o expunere exagerată la temperaturi mari poate influența scăderea producției de spermă.

Există soluții?

Categoric. Așa cum am menționat la început, problemele din trecut sunt doar provocări în prezent, așa că trebuie să le tratăm ca atare. În primul rând, trebuie să mergi la medic și să investighezi care sunt cauzele care stau în spatele infertilității în cazul tău, iar apoi să urmezi un tratament corespunzător.

Un plus pentru fertilitatea masculină

Noi avem o propunere pentru tine, însă nu uita să te consulți cu medicull tău înainte. Avem încredere în produsul nostru, în toate cazurile în care acesta s-a dovedit eficient, dar și în formula care stă la baza sa.

Fertilovit M Plus este o formulă patentată. Concepută cu ajutorul tehnologiei ortomoleculare pentru managementul dietetic al fertilități masculine. 

Eficiența unică a Fertilovit M Plus a fost demonstrată în studiul realizat pe produs, cu rezultate semnificative în ceea ce privește creșterea numărului total de spermatozoizi, motilitate, morfologie și rata de obținere a sarcinii.

Fertilovit M Plus poate fi comandat online pe farmaciadux.ro, fiind un produs distribuit în România de către Dux MD Pharma Solutions.

Îți rămânem la dispoziție pentru orice alte informații suplimentare și nu uita, ai grijă de sănătatea ta!

Echipa DUX MD Pharma Solutions

Farmacist: Cristina Stoicescu Ciugolea