Infecții de tract urinar - când apar și cum le poți trata

Auzim tot mai des despre diferite infecții care apar și ne afectează, pe termen scurt sau lung, diferite organe. Astăzi ne propunem să discutăm despre tractul urinar și despre infecțiile care pot apărea la nivelul acestuia. După cum bine știm, tractul urinar este alcătuit din mai multe organe responsabile de producerea, dar și de eliminarea urinei. Organele care alcătuiesc tractul urinar sunt: rinichii, vezica urinară, ureterele și uretra.

Ce sunt infecțiile de tract urinar

Aceste infecții apar și pot afecta atât vezica urinară, cât și rinichii. Infecțiile care apar la nivelul vezicii urinare sunt cunoscute sub denumirea de cistite și sunt cele mai des întâlnite. Acestea apar atunci când bacteriile ajung până la nivelul uretrei și apoi se localizează la nivelul vezicii urinare. În momentul în care bacteriile urcă până la nivelul rinichiilor apar infecțiile renale. Infecțiile de tract urinar sunt mai des întâlnite la femei decât la bărbați.

Cum detectăm semnele infecției urinare

De cele mai multe ori, orice infecție apare cu diferite semne, însă noi alegem să le ignorăm. În cazul infecției urinare, cele mai des întâlnite semne sunt: nevoia de a urina mai des, durere și senzație de usturile în momentul urinării, nevoia de a urina imediat ce apare senzația de a urina, apariția sângelui în urină. Dacă infecția urinară este localizată la nivelul rinichilor, aceasta poate include toate simptomele de mai sus, dar și febră, dureri de spate, greață sau vărsături.

Cum poți preveni infecțiile urinare

Există câteva sfaturi de care dacă vei ține cont, vei putea preveni infecțiile urinare. În primul rând, hidratează-te. E foarte important să ai un consum crescut de lichide deoarece acesta poate preveni infecțiile. Un alt sfat simplu este să mergi la baie după ce are loc contactul sexual. Astfel, poți curăța tractul urinar de germenii care ar fi putut ajunge în vezică în timpul actului sexual.

Ce facem dacă totuși am dobândit o infecție de tract urinar

Că e pentru prima dată sau poate ți se întâmplă des, cel mai important este să verifici că infecția este la tractul urinar și nu la alte organe. O serie de analize și o vizită la medic te vor ajuta să descoperi care este adevărata problemă.

Odată ce ai discutat cu medicul, îți recomandăm să iei în considerare ITU Stop ca posibil tratament pentru afecțiunea ta. Produsul este un supliment alimentar care conține o concentrație ridicată din Afin-american (Vaccinium macrocarpon) standardizat, cu 30% PAC o sursă bogată de bioflavonoide și concentrat de Rachitele (Vaccinium oxycoccos) obținut prin utilizarea tehnologiei unice care permite conservarea tuturor substanțelor active și creșterea activității lor.

ITU Stop are rol de tratament în cazul infecțiilor și te poate ajuta să te simți bine în foarte scurt timp. Este un produs distribuit în România de către Dux MD Pharma Solutions. Îl poți comanda online pe farmaciadux.ro sau îl poți solicita în farmacia ta preferată.

Îți rămânem la dispoziție pentru orice alte informații suplimentare și nu uita, ai grijă de sănătatea ta!

Echipa DUX MD Pharma Solutions

Farmacist: Cristina Stoicescu Ciugolea