Menopauza și felul în care ne putem recăpăta echilibrul - Resilovit Pill

Pentru foarte multe femei, menopauza este unul dintre acele subiecte despre care nu vorbim încă și pe care ne-am dori să-l evităm cu orice preț. Multe mituri s-au creat în jurul menopauzei, dar noi vă invităm să schimbăm paradigma, să descoperim cum ne putem păstra echilibrul în acestă perioadă.

Cum ar fi să privim menopauza ca o altă etapă dintr-o frumoasă și lungă poveste? Viața. Cu bune, cu rele, cu emoții, cu bucurii, cu dragoste, cu pace și uneori, cu război. Menopauza e o etapă din viața oricărei femei și, dacă o înțelegem, ne vom putea bucura chiar și de ea.

Menopauza și apariția ei

Cel puțin o dată în cursul vieții, o femeie se gândește la menopauză și la momentul în care ea se va afla în acea etapă. Având în vedere că menopauza este asociată, dar și conectată cu îmbătrânirea, este clar că gândurile și grijile încep să se accentueze în jurul vârstei de patruzeci de ani. În cele mai multe cazuri, aceasta este vârsta la care menopauza debutează, deși poate apărea atât mai devreme, cât și mai târziu.

Este o parte naturală și normală în procesul de îmbătrânire și trebuie tratată ca atare. Menopauza apare pe măsură ce nivelul de estrogen din organism scade. Poate să apar brusc, pur și simplu ne confruntăm cu absența menstrelor dintr-o dată, sau poate fi un proces progresiv, menstrele fiind mai rare, o dată la două sau trei luni.

Există femei care intră în etapa menopauzei înainte de patruzeci de ani, aici vorbim despre menopauză prematură, dar și femei care au menstruație și după cincizeci și cinci de ani, caz în care ar trebui să fie monitorizate de către un specialist deoarece pot apărea multiple riscuri.

Menopauza și simptomele sale

Trebuie să menționăm de la început că primele simptome ale menopauzei încep să se dezvolte cu câțiva ani înainte de ultima menstruație și persistă câțiva ani după aceasta. În majoritatea cazurilor vorbim de aproximativ patru ani înainte și patru ani după, dar există și câteva cazuri unde simptomele pot fi prezente timp de zece ani înainte și după.

De ce apar aceste simptome? Pentru că scade cantitatea de estrogen din corp, acesta fiind principalul hormon feminin, care are efecte asupra tuturor sistemelor.

Care sunt principalele simptome?

Vei observa modificări la nivelul părului, al pielii și chiar al unghiilor. Părul se va rupe mai ușor, vei observa o cădere mai accentuată, o lipsă a strălucirii. Unghiile vor fi mai fragile, iar pielea mai uscată, astfel că vei avea nevoie de mai multă hidratare.

La nivelul mucoaselor se vor observa, de asemenea, modificări. Din cauza scăderii tonusului musculaturii pelvine vei observa pierderi involutare de urină la strănut sau efort fizic intens. De asemenea, te vei confrunta cu uscăciunea vaginală.

Un alt simptom întâlnit des este creșterea țesutului adipos, mai ales în zona abdominală. Majoritatea femeilor se confruntă cu probleme cu greutatea în etapa menopauzei.

Te poți confrunta cu tulburări de somn, dar și cu frecvente schimbări de dispoziție, cu atitudine pesimistă sau chiar depresivă. Poți fi mai nervoasă, mai anxioasă. De asemenea, te vei întâlni cu bufeurile, caracterizate prin valuri de căldură.

Care este soluția?

Să ne întristăm și să ne pierdem cheful de viață nu este în niciun caz o variantă. După patruzeci de ani ne așteaptă noi etape frumoase din viață, de care vrem să ne bucurăm din plin. Astfel, tratamentul pentru menopauză este unul individualizat și scopul său este să amelioreze simptomele și să prevină anumite afecțiuni ce ar putea apărea.

Recapătă-ți echilibrul

În cazul în care ai intrat în etapa menopauzei sau urmează să o faci, noi îți propunem o soluție, despre care îți recomandăm să discuți cu medicul tău specialist.

Resilovit Pill a fost conceput pentru a compensa dezechilibrul nutrițional cauzat de menopauză sau chiar de contraceptivele hormonale. Este un supliment alimentar, care echilibrează balanța nutrițională și carențele de vitamine (vitamina B, E, C, MAGNEZIU, ZINC, COENZIMA Q10).

Resilovit Pill combate durerile de cap, oboseala, îngrășarea, îți asigură aportul de minerale pentru părul subțire, combate tulburările de somn, starea depresivă, predispoziția la infecții și leziunile vasculare. Astfel, tu te bucuri de vitalitate, ai poftă de viață, ai un păr sănătos, o piele frumoasă, rezistență și sănătate vasculară.

Resilovit Pill poate fi comandat online pe farmaciadux.ro, fiind un produs distribuit în România de către Dux MD Pharma Solutions.

Îți rămânem la dispoziție pentru orice alte informații suplimentare și nu uita, ai grijă de sănătatea ta!

Echipa DUX MD Pharma Solutions

Farmacist: Cristina Stoicescu Ciugolea