Menstruația și noi opțiuni pentru protecție - cupa menstruală

Trăim în secolul vitezei și fiecare zi reprezintă o nouă provocare. De multe ori ne simțim copleșite de multitudinea de drumuri pe care trebuie să le facem, de traficul care ne încetinește, de taskurile care parcă nu se mai termină. Pe lângă toate acestea, mai există și zilele acelea ale lunii, da, acele zile care deja nu mai au nevoie de altă prezentare.

În acele zile suntem parcă mai neliniștite ca niciodată, mai atente la orice detaliu, mai supărate că nu putem purta acel outfit pe care l-am pregătit cu atât de multă grijă, că nu putem merge în drumeția dorită sau că nu putem fi sufletul petrecerii. Perioada menstruației ne dă multe bătăi de cap, iar simpla grijă că o scurgere neașteptată ne-ar putea distuge ziua e mereu la un gând distanță.

Menstruația și soluțiile de astăzi

Vestea bună este că nu trăim doar în secolul vitezei, ci trăim și în secolul în care totul se transformă și multe soluții inovatoare apar. Clasicele absorbante care trebuie schimbate la scurte intervale de timp nu mai sunt singura variantă de protecție. Astăzi, există variante care sunt mai prietenoase cu corpul tău, cu mediul înconjurător și îți oferă mai multă libertate atât în mișcare, cât și în activitățile pe care vrei să le desfășori.

Opțiuni pentru protecție în perioada menstruației

Cea mai cunoscută opțiune sunt absorbantele. Groase, subțiri, de zi, de noapte, maxi, mini, parfumate, neparfumate, toate îți oferă protecție, însă pentru un interval de timp destul de scăzut. Astfel, vei fi mereu cu absorbantele la tine și va trebuie să le schimbi o dată la câteva ore. Schimbatul regulat te ferește de riscul de a te păta și previne acumularea de bacterii sau mirosul neplăcut.

O altă opțiune destul de cunoscută astăzi sunt tampoanele interne. Spre deosebire de absorbante, care rețin sângele menstrual după ce acesta a fost eliminat în afara organismului, tampoanele interne îl absorb încă din interiorul vaginului. Și acestea au diferite dimensiuni și capacități și sunt ușor de utilizat, dar trebuie respectate cu atenție instrucțiunile de folosință. Un tampon lăsat un timp prea îndelungat în interiorul vaginului poate dezvolta infecții, pe lângă un miros neplăcut. Se recomandă schimbarea sa la 4 - 6 ore.

Opțiunea de protecție mai nouă pentru noi, dar care începe să prindă tot mai mult contur, este cupa menstruală. La fel ca tampoanele interne, cupa menstruală se introduc în vagin. Diferența constă în faptul că o cupă depozitează sângele înainte ca acesta să se scurgă în afara vaginului. De asemenea, o cupă menstruală îți oferă o perioadă de protecție mai îndelungată și alte beneficii pe care ne propunem să ți le prezentăm astăzi.

Cupa menstruală, o soluție inovatoare pentru zile liniștite

Un prim avantaj este perioada mai îndelungată de protecție, care pornește de la 4 ore și ajunge până la 8 sau12 ore. O cupă menstruală colectează mai mult sânge decât un absorbant sau un tampon intern. Atunci când este introdusă corect, cupa nu permite scurgeri, iar tu poți face antrenamente fizice, poți merge la înot și poți desfășura o mulțime de alte activități. Pentru că lichidul nu este expus la aer, nu vor apărea nici mirosuri neplăcute, așa cum se întâmplă în cazul absorbantelor. La acestea, se adaugă și faptul că o cupă menstruală este confortabilă, nu produce uscăciune vaginală și, de asemenea, este ecologică și prietenoasă cu mediul înconjurător. 

Un alt avantaj major este cel financiar. Te-ai gândit vreodată cât plătești într-un an pentru toate absorbantele sau tampoanele cumpărate? Noi da, așa că îți putem garanta că vei economisi bani dacă îți achiziționezi o cupă menstruală, deoarece pe aceasta o vei putea folosi o perioadă îndelungată de timp.

Lily Cup One - prietena pe care ți-o recomandăm în zilele acelea ale lunii

Pentru că ne propunem să-ți oferim mereu cele mai bune variante ale produselor pe care ți le dorești, considerăm că Lily Cup One este produsul adaptat nevoilor femeii de astăzi în perioada menstruală.

Lily Cup One este o soluție inovatoare care îți oferă protecție de până la 8 ore, respectă echilibrul intim și nu provoacă uscăciune sau iritații. O astfel de cupă este echivalentul a 3250 de tampoane, deci mediu înconjurător îți va fi recunoscător. Nu uita, schimbările mici fac diferența, iar de această dată tu ai doar de câștigat.

  • Lily Cup One este o soluție bună chiar dacă nu ai mai folosit o cupă mentruală până acum. Este un produs mic, are un dublu inel impermeabil, un design drăguț și pliabil. Este fabricat 100% din silicon de calitate medicală și a fost dezvoltat alături de ginecologi și experți în sănătate pelvină.

Fii deschisă schimbării și bucură-te de libertate

Acele zile ale lunii pot să devină doar alte zile din lună. Tu poți fii liberă și te poți bucura de activitățile tale zilnice. Un medic specialist, Dr. Andreas Vythoulkas, spune "Cupele menstruale oferă totală libertate de mișcare, fiind concepute exact pentru femeia activă. Inclusiv activitățile sportive, de orice natură, se pot desfășura în deplină siguranță.”

La final vrem să te lăsăm cu o întrebare: Ești o femeie activă? Dacă răspunsul este da, știi care este următorul pas.

Cupa menstruală Lily Cup One poate fi comandată online pe farmaciadux.ro, fiind un produs distribuit în România de către Dux MD Pharma Solutions.

Îți rămânem la dispoziție pentru orice alte informații suplimentare și nu uita, ai grijă de sănătatea ta!

Echipa DUX MD Pharma Solutions

Farmacist: Cristina Stoicescu Ciugolea