Metode inovatoare de contracepție. Steriletului IUB Ballerine

Trăim într-o perioadă în care informația e la un click distanță, iar stilul de viață modern al femeii de astăzi îi permite să acționeze cu mai multă responsabilitate și asumare. Propria sexualitate este un subiect care poate fi abordat deschis astăzi. Femeia are la dispoziție mai multe informații, poate alege ceea ce i se potrivește mai bine și ceea ce își dorește.

Astăzi, femeia poate alege momentul potrivit în care să fie adus pe lume un copil și poate evita efectele, de cele mai multe ori, devastatoare ale unui avort. Aceste beneficii există ca urmare a apariției metodelor de contracepție.

Contracepția nu mai e un subiect tabu

Contracepția este metoda prin care o femeie se asigură că nu rămâne însărcinată într-un moment pe care nu-l consideră oportun. De-a lungul timpului, metodele de contracepție s-au dezvoltat, devenind tot mai sigure și fiind tot mai ușor de adoptat.

Metode de contracepție

Pe lângă clasicele prezervative sau pilule, în prezent există o mulțime de noi contraceptive la care poți apela pentru prevenirea unei sarcini nedorite. Există soluții care îți oferă protecție pentru o perioada îndelungată de timp, astfel scapi de griji și te simți în siguranță.

Astăzi, ne-am propus să discutăm despre cea mai inovatoare metodă de contracepție intrauterină, steriletul IUB Ballerine, care acum este disponibil și în România.

Care sunt avantajele steriletului IUB Ballerine?

  • Nu conține hormoni;
  • Este primul și singurul în formă de sferă;
  • Are o eficiență de 99%.

Pentru că nu conține hormoni, poate fi folosit de către multe femei care ar vrea să aleagă acest tip de metodă contraceptivă, dar se feresc de tratamente hormonale și de efectele adverse pe care ele le aduc. De asemenea, având o formă sferică, se adaptează fiziologic la forma uterului, deci nu oferă disconfort, nu rănește, nu perforează și nu irită. Dintre toate steriletele disponibile pe piață, are cel mai mic diamentru (15 mm).

Durata de viață de până la 5 ani și eficiența de peste 99%, fac din steriletul IUB Ballerine o soluție sigură și eficientă. Doctorul Diana Mihai, medic ginecolog spune despre steriletul IUB Ballerine: “Poate fi inserat doar de către medicul ginecolog după o consultație și alte investigații prealabile. Medicul măsoară uterul pacientei și inserează steriletul preîncărcat în cel mai subțire tub de inserție. IUB Ballerine își găsește poziția ideală și rămâne în interiorul uterului.”

Este un produs potrivit pentru toate vârstele, inclusiv pentru femeile tinere care nu au fost însărcinate. Fertilitatea este reinstaurată imediat după înlăturare. De asemenea, nu afectează libidoul, ovulația și nici nu îngrașă.

Merită să investim în steriletul IUB Ballerine?

Pentru a răspunde acestei întrebări, cea mai bună soluție este să comparăm ceea ce obținem cu prețul pe care îl plătim.

Dr. Ilan Baram, fondator și director medical la OCON Healthcare spune: “De exemplu, prețul pentru pilulele contraceptive orale este foarte mare, dar femeile au fost nevoite să accepte acest lucru - ca să nu mai vorbim de complicațiile de sănătate care pot apărea de ani de zile, deoarece nu a existat o opțiune mai bună. Nu este cazul. Femeile nu trebuie să facă compromisuri asupra sănătății lor și nevoile lor nu ar trebui să fie trecute cu vederea în favoarea modului conservator de a face lucrurile. Dimpotrivă. Este important accesul la opțiuni contraceptive eficiente și accesibile care să le pună nevoile pe primul loc și să nu le afecteze viața de zi cu zi. Acest lucru este demonstrat prin utilizarea IUB Ballerine.”

Există metode inovatoare de contracepție

Siguranța, confortul și sănătatea ta nu trebuie să fie neglijate în niciun moment. De aceea, această metodă inovatoare de contracepție îți oferă o soluție sigură și pe termen lung.

În România, DUX MD Pharma Solutions este unicul importator și distribuitor al steriletului IUB Ballerine.

Farmacist: Cristina Stoicescu Ciugolea